Een ogenblik geduld a.u.b.

NIEUW: dashboard Verstedelijking

door marian Foolen

Het dashboard Verstedelijking laat zien hoe Helmond ervoor staat op de Verstedelijkingsopgave. Deze opgave houdt in: meer inwoners, meer woningen en meer banen in de periode tot 2040.

Net als in veel andere Nederlandse steden is ook in Helmond al jaren sprake van aanhoudende bevolkingsgroei. De verwachting is dat dit de komende jaren ook zal blijven. Met het Rijk en de Provincie is afgesproken dat Helmond als tweede stad in de Brainport-regio een flink deel van de verstedelijkingsopgave in de regio voor haar rekening neemt om deze bevolkingsgroei op te vangen. Meer inwoners betekent daarnaast ook meer woningen bouwen en voor meer werkgelegenheid zorgen.

De sprong die Helmond gaat maken om haar ambities richting 2040 te verwezenlijken, is niet alleen een stedelijke bouwopgave. We benutten deze groei als stad ook als kans om maatschappelijke doelen, zoals kansengelijkheid en de gezondheid van onze inwoners te verbeteren, en bijvoorbeeld ook de verduurzaming en leefbaarheid van onze buurten en wijken te verhogen. Zo kunnen we de sociale basis onder onze stad versterken.